Spread the love
Покрив на панален блок

В тази публикация в блога ще обсъдим ремонта на покриви от панелни блокове и ще ви дадем някои идеи за това как да се справите успешно с него. Ремонтът на покрива от панелни блокове е доста голямо предизвикателство, тъй като панелите са закрепени заедно с пирони или винтове, които са перпендикулярни на структурата на дървото. В резултат на това всеки ремонт ще има ограничена устойчивост срещу гниене. Въпреки това поправката на покрива от панелни блокове не е невъзможна и с известна подготовка може да се извърши успешно.

Защо трябва да ремонтирате покрив от панелни блокове?

Стенните панели са добра идея за покриви. Те осигуряват добра противопожарна бариера и са лесни за подмяна. Когато са повредени, те са евтин и лесен ремонт, за да се върнат в нормално състояние. Покрив от панелни блокове не е добра идея по няколко причини. Първо, покривните панели са изработени от фибростъкло, което е силно запалим материал. Ако те изгорят, ще оставят след себе си покривната конструкция, което ще ви доведе до още по-скъп ремонт. Второ, покривите от панелни блокове не са проектирани да се ремонтират. Ако някой панел прегори, останалата част от покрива трябва да бъде подменена. Покривите от панелни блокове са добър и евтин начин да се отървете от изгорял покрив и са по-евтини от бетона. Въпреки това, тъй като покривите от панелни блокове са направени само за една цел и не са предназначени за ремонт, техният живот е ограничен. Ако покривът ви от панелни блокове е повреден и нямате пари за подмяната му, ремонтът му ще удължи живота му.

Как да ремонтираме покрив от панелни блокове

Покривите от панелни блокове са изработени от дървени блокове, които са заковани или закрепени с болтове. Някои покриви са изработени от единични дървени листове, докато при други блоковете са поставени от край до край. Покривите, изработени от двойни дървени листове, се наричат скатни покриви. Покривите с единични листове се наричат скатни покриви, а покривите с ръбове се наричат габровски покриви. Видът на покрива ви ще определи метода за ремонт, който ще използвате. Ако панелите ви са от край до край, можете лесно да ремонтирате покрива, като замените повредения лист с парче дърво със същия размер и го заковаете към останалите листове. Ако повредата е на един лист, ще трябва да го замените с друго парче. Дъските на панелните блокове, които са повредени или трябва да бъдат подменени, трябва да бъдат със същия размер като тези на останалите панели, тъй като дъските ще бъдат заковани или закрепени с болтове към тях.

Покрив на панален блок

Оборудване, необходимо за ремонт на покрива от панелни блокове

Преди да започнете ремонта на покрива от панелни блокове, ще ви трябват стълба, брезент, ръкавици и чук. Ако ремонтирате покрив от единични листове, тогава ще ви трябват също шперплат и пистолет за пирони, за да закрепите шперплатовите листове един за друг. За ремонт на покрив, направен от двойни листове, ще ви трябват покривна ферма и комплект за ремонт на покривна ферма. И при покривите от единични, и при покривите от двойни листове е необходима стълба, за да се улесни ремонтът. При покривите с единични листове обаче може да ви е необходима стълба, за да достигнете до върха на покрива.

Покривен филц за ремонт на панелен блок

В този случай ще трябва да се справите с ремонта по същия начин, по който се справяте с ремонта на други видове дървени покриви. Ако обаче покривът ви е покрит с филц, тогава имате късмет. Покривите от филц се ремонтират лесно и могат да се поправят с филц от същия цвят. На следващо място, ще ви трябват материали за ремонт на покриви, като например керемиди, пирони за покриви и покривен филц. За покриви от еднолистови панелни блокове са необходими две покривни керемиди от един и същи цвят. За покриви с шиндли гвоздеите трябва да са поцинковани. Филцът, необходим за ремонт на покриви от панелни блокове, е от същия тип като този, използван за други покриви.

Покрив на панелен блок

Филц за ремонт на покриви от панелни блокове

Съществуват няколко фактора, които причиняват увреждане на филцовете и пластмасите и които могат да доведат до повреда. Те включват топлина, студ, слънце и дъжд. Повредите, дължащи се на тези фактори, са необратими и не могат да бъдат поправени. Ако обаче покривът на вашия панелен блок е направен от дърво и искате да го ремонтирате с филц, това е възможно. Как да го направите? Ще трябва да нарежете повредения филц на малки парчета и да ги накиснете в топла вода за една нощ. След като омекнат, ги извадете внимателно и заменете повредения филц с парчетата мокър филц. Съществуват два вида покриви от панелни блокове – скатни и габровски. Скатните покриви се изработват от единични дървени листове и са доста скъпи. Освен това те са по-тежки от габровските покриви, които са изработени от двойни дървени листове. В случай че покривът на панелния блок е скатен, ще трябва да смените цялата секция.

Покрив

Оборудване, необходимо за ремонт на покрив от панелни блокове

Ако ремонтирате покрив, направен от единични листове, тогава ще ви трябват също така шперплат и пистолет за пирони, за да закрепите шперплатовите листове един за друг. За ремонт на покрив, направен от двойни листове, ще ви трябват покривна ферма и комплект за ремонт на покривна ферма. И при покривите от единични, и при покривите от двойни листове е необходима стълба, за да се улесни ремонтът. При покривите с единични листове обаче може да ви е необходима стълба, за да достигнете до върха на покрива.

Facebook Comments