Spread the love
Изкопни работи

За да добиете представа за предизвикателството, което могат да представляват външните септични ями, представете си следното: Току-що сте купили първата си къща. Тя е разположена на малък парцел, който се спуска надолу от улицата. Няма двор, за който да се говори, и къщата е обърната на юг, което означава, че трябва да държите настрана всякаква потенциална дъждовна вода. А всичко това означава, че трябва да намерите начин за безопасно изхвърляне на всички отпадни води на къщата. Външните септични ями са най-добрият вариант тук – поне така сочат изследванията. Тези резервоари са лесни за инсталиране и поддръжка дори за тези, които не са сръчни в областта на поддръжката на дома. Накратко, те имат смисъл като дългосрочни решения за съхранение на отпадъците за повечето нови къщи (и за по-старите с малко дворно пространство).

Как се изграждат септичните ями?

Септичната яма е контейнер, вкопан в земята, в който се съхраняват отпадъчните води. Отпадъчните води се събират от мивките, тоалетните, душовете и други съоръжения, разположени в къщата ви. Отпадъчните води се пречистват и бавно преминават в почвата, където се разграждат. В крайна сметка тя става част от почвата и не представлява опасност за здравето на хората, живеещи в къщата ви, или за околната среда. Съществуват много видове септични ями, така че ще трябва да изберете подходящата за вашите нужди. Съществуват два основни типа: подземни и повърхностни септични ями. Подземните септични ями са най-популярният тип в Съединените щати. Тези резервоари са изработени от цимент и обикновено се монтират на около 9 метра под земята. Тези ями са подобни на подземните, тъй като се монтират на земята. Въпреки това, в сравнение с подземните резервоари, септичната система на повърхността се инсталира много по-лесно.

Какво представлява външната септична яма?

Външните септични ями са точно това, което подсказва името им: външни. Тези видове септични системи обикновено се използват в райони, където под къщата няма място за конвенционална септична яма. Основните предимства на външните резервоари са ниската им цена и простотата им. Поради външния характер на системата, тя не изисква прокарването на тръби до резервоара. Също така не се изисква изпомпване или електричество, което я прави по-достъпна. Някои от основните недостатъци включват невъзможността да се обработват големи количества отпадъци и податливостта ѝ на повреди от животни и крадци.

Как може да се изгради външна септична яма?

Изкопни работи

Този метод за инсталиране на резервоар за отпадъци изисква известна работа. Например, ще ви е необходимо малко парче земя за инсталацията, лопата, количка, маркуч, няколко дъски за ограда и няколко други строителни елемента. Процесът на изграждане е достатъчно прост, но може да бъде малко труден. Просто изкопайте дупка, която е достатъчно голяма, за да побере септичната яма. След това поставете резервоара в дупката, като дъното му сочи нагоре. След това циментирайте дъното на резервоара, за да не протича. Накрая изсипете чакъл или трошен камък на дъното на резервоара, за да има върху какво да седят отпадните води, докато се движат в земята. Ако живеете в район, където в почвата има пълзящи гадинки, трябва да знаете, че септичната ви яма може да се повреди. Ако това се случи, може да се наложи да наемете сервиз за ремонт на септични ями, който да ги поправи.

Предимства на външната септична яма

 • Лесен монтаж
 • Този тип резервоар се монтира лесно и изисква малко работа.
 • Ниска цена – Външните септични системи са сравнително евтини.
 • По-достъпна от система на повърхността
 • Ще спестите пари, като инсталирате външна септична яма вместо система на повърхността.
 • Без скъпи тръбопроводи
 • За разлика от системата на повърхността, външните септични системи не изискват скъпи тръбопроводи.
 • Не се изисква прокопаване
 • За разлика от системата на повърхността, външните септични системи не изискват прокопаване, така че са по-лесни за инсталиране.
 • По-малко податливи на повреди
 • Външните септични ями са по-малко податливи на повреди от животни и крадци.
 • По-благоприятни за околната среда от повърхностните системи
 • Външните септични системи обикновено са много по-благоприятни за околната среда от повърхностните системи.

Недостатъци на външната септична яма

 • По-податлива на повреди от животни
 • Ако живеете в район, където в почвата има пълзящи животни, трябва да сте наясно, че септичната ви яма може да се повреди.
 • По-податливи на повреди от крадци
 • Ако живеете в район, където в почвата има пълзящи животни, трябва да знаете, че септичната ви яма може да се повреди. Ако това се случи, може да се наложи да наемете сервиз за ремонт на септичната яма, за да я поправите.
 • По-скъпи
 • Външните септични системи обикновено са по-скъпи от системите на повърхността.
 • Външните септични системи обикновено са по-екологични от повърхностните системи.

Заключителни думи

Септичната система е мястото, където се събират и пречистват отпадъчните води. Тя трябва да поддържа водата достатъчно чиста, за да може да се използва отново. Ако септичната ви система спре да работи или ако нямате работеща такава, ще трябва да получите разрешение и да извикате фирма, която да дойде и да я поправи. Междувременно можете да опитате нашия съвет за предотвратяване на проблеми със септичната система: не пускайте водата в тоалетната или градината твърде често. Когато пускате водата в тоалетната или поливате растенията си твърде често, може да изпратите твърде много вода в тръбите. Налягането на водата ще се повиши и ще получите известие за „промита клапа“ от вашата компания за водоснабдяване. Това означава, че ще трябва да намалите налягането на водата, така че вероятността „промитият клапан“ да се повтори е по-малка.
Ако имате нужда от изграждане на изграждане на външна канализация, може да се обърнете към фирма Янчов Изкопи

Facebook Comments